5 x meer resultaat met een content­kalender

‘Wat gaan we wanneer posten op social media? En over welke onderwerpen gaan we een blog schrijven?’ Komen deze vragen jou bekend voor? Wees gerust, er zijn veel organisaties die hiermee worstelen. Een contentkalender biedt daarbij uitkomst. Een contentkalender biedt overzicht en inzicht in wanneer welke content (blogs, social media posts, filmpjes, etc.) gereed moet zijn voor publicatie en helpt jou om met content het verschil te maken. En resultaat te bereiken, want daar gaat het uiteindelijk om!

1: Wanneer is het voor jou succesvol?

Maak je doelstellingen SMART. Je investeert in tijd en geld. Maak het meetbaar en specifiek wat je wilt bereiken met  het verspreiden van blogs, vlogs, het inzetten van social media, etc. Zet een duidelijke doelstelling op en meet maandelijks of je op koers ligt.

Tip: Betrek interne en externe stakeholders bij het creëren van content!

2: Food for thought

Met een contentkalender dwing je jezelf om je nog meer te verdiepen in jouw publiek en het creëren van goede onderwerpen en tips die jouw publiek aanspreekt. Wat vinden zij interessant om te lezen? En hoe vertalen hun problemen zich naar beleidsdoelstellingen? Blog en post hierover en zet elk kanaal in voor het delen van andere content.

Voorbeeld: Deel kennis en openstaande vacatures op LinkedIn, geef een kijkje achter de schermen op Facebook, geef korte tips op Twitter, etc. Het gaat er niet om dat je af en toe iets post op social media, maar dat jouw content een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Betekent dit dat je voor elk kanaal altijd iets anders moet verzinnen? Nope. Publiceer het dan op een ander moment als het echt op dat andere kanaal ook deelwaardig is. Stop wel met automatisch doorposten.

Blogabonnement GRAZImedia.com

3: Structuur en houvast

Een goede contentkalender geeft structuur en houvast in wat er wanneer door wie op welk kanaal gepubliceerd moet worden. Geen last minute stress meer, want iedereen weet ruim vooraf wat er van hem of haar verwacht wordt. De tijd dat het creëren van content een verantwoordelijkheid van de marketing- en communicatieafdeling was, is echt voorbij. Bepaal samen met het management welke collega’s een belangrijke bijdrage hieraan kunnen leveren.

Voorbeeld:
Werk jij als communicatieadviseur voor een gemeente? Betrek de vakkanjers (medewerkers groenvoorziening, etc.) bij het creëren van content door ze foto’s of een vlogje te laten maken van hun werkzaamheden onderweg. De leukste en beste content creëer je samen!

GRAZImedia.com contentmarketingbureau

4: Succesvolle acties

Met een contentkalender houd je er meer rekening mee dat je een leuke actie of campagne moet bedenken voor bijvoorbeeld de lancering van een project. Zo zijn er vast nog meer zaken die regelmatig terugkomen. Denk aan netwerk- of wijkbijeenkomsten, participatietrajecten, etc.

5: De kracht van herhaling

Het creëren van content wordt nu een vast onderdeel van jouw werkzaamheden. Door het regelmatig publiceren van content kom je onder de aandacht van jouw doelgroepen, gestructureerd en doelgericht. En wie regelmatig op een positieve wijze voorbij komt, krijgt meer voor elkaar.

Contact contentkalender

Vragen? Of hulp nodig bij het opzetten van een contentkalender voor jouw organisatie? Bel dan naar 010 – 800 53 26 of stuur een e-mail naar patricia@grazi-overheidsstrategie.nl.

GRAZImedia.com - Contentmarketingbureau overheid