GRAZIproject: Storytelling om huiselijk geweld onder de aandacht te brengen

Safegroup helpt gezinnen in de regio West-Brabant en Zuid-Holland-Zuid die met huiselijk geweld te maken hebben. Om meer bekendheid te genereren, ontwikkelde Maan Concept en Creatie een online magazine. GRAZI schreef de indrukwekkende verhalen.

Storytelling Safegroup

Persoonlijke verhalen die blijven hangen. Storytelling is het juiste middel om de problematiek onder de aandacht te brengen. GRAZI zet zich al jaren in voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben en is dus bekend met de problematiek die onder andere komt kijken bij huiselijk geweld. Dat is ook de reden dat GRAZI door Maan is ingeschakeld voor dit project.

Interviews met slachtoffers

In een aantal indrukwekkende en soms emotionele gesprekken, vertelden verschillende slachtoffers over hun leven met een gewelddadige partner. Zo spraken we met Phebe, die universitair geschoold is en tijdens de relatie met haar ex-partner een goede baan had. Na 12 jaar geweld, vluchtte ze midden in de nacht met haar zoontje het huis uit.

Uitgehuwelijkt

Ook spraken we met Leila die door haar ouders werd uitgehuwelijkt aan een goede vriend van de familie. Vrij snel na aankomst in Nederland, begon het geweld. Zo erg zelfs dat ze overdag op straat moest zien te overleven. Ze werkt nu hard aan haar toekomst.

Angela Schijf

Regelmatig komen we bij GRAZI in contact met BN’ers. Zo spraken we voor dit project met actrice Angela Schijf. Zij zet zich als ambassadeur met hart en ziel in voor Stichting Het Vergeten Kind en helpt op die manier de wereld van ‘vergeten kinderen’ weer een klein beetje beter te maken.

Waardevol

Patricia Borghouts: ‘De reacties die we krijgen op de verhalen in het online magazine zijn positief. Safegroup heeft hiermee een mooi middel in huis om het verhaal van alle betrokkenen en de organisatie te vertellen. Het is ontzettend waardevol om mee te mogen werken aan een maatschappelijk vraagstuk, gewoon door het doen van ons werk. Dat geeft heel veel voldoening. Wat een superleuke baan hebben wij toch!’

Kijk hier voor het online magazine van Safegroup. 

GRAZImedia - Contentmarketingbureau - storytelling Safegroup