‘Wij verleggen grenzen’

Een podium en mooie vaandels vormden 16 februari 2017 het decor van Business Center Blokstallen. En wijntjes en lekkere hapjes, want er moest wat gevierd worden. Een mooie opkomst en het 6-jarig bestaan van GRAZI waren een feit!

Wij verleggen grenzen

Deze voorstelling ‘Wij verleggen grenzen’ organiseerden wij in samenwerking met Breda, City of imagineers, een superleuk creatief netwerk waar ik lid van ben. Vele creatieven uit Bergen op Zoom, Breda en Zeeland kwamen naar de voorstelling om kennis te maken met het Innovatiecentrum in Bergen op Zoom en elkaar.

Maarten van den Boom - Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.

Rode schoentjes

De presentatie werd verzorgd door goede relatie Maarten van den Boom, directeur van ZuidWestTV/FM. Na een korte uitleg over het programma, nam ik het stokje van hem over en deelde ik mijn verhaal met het publiek. Van klein meisje dat droomde over vele rode schoentjes naar mijn reis als ondernemer.

Patricia Borghouts - Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.

Van niets naar iets

Op 16 februari 2011 schreef ik GRAZI in bij de Kamer van Koophandel. Sinds maart 2011 ben ik fulltime ondernemer. Ik werkte altijd voor grote organisaties. Dan is het wennen als je alleen thuis werkt. Ik had 0 klanten toen ik begon, dus geen telefoontjes en bijna geen e-mails. Het kost veel tijd en energie om van niets iets te maken. Het ging vaak goed en soms ook niet. Toch heb ik nooit een moment spijt gehad dat ik de stap naar het ondernemerschap heb gemaakt.

Innovatiecentrum

Daarna nam Peter Berben, programmamanager regionalisering van de gemeente Bergen op Zoom, het over. Hij presenteerde een mooi initiatief van de gemeente Bergen op Zoom: het Innovatiecentrum. De basis voor het innovatiecentrum Bergen op Zoom is de nieuwe circulaire economie.

Peter Berben - Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.

Circulaire economie

In de circulaire economie gaat het om anders omgaan met energie en het gebruik van grondstoffen. Naast energie en het gebruik van andere materialen, gaat het ook over anders omgaan met kennis, organiseren, ontwikkelen en produceren. Het doel van het Innovatiecentrum Bergen op Zoom is om samen met partners ontwikkelingen te versnellen en te vernieuwen door slimme, duurzame innovatie. Een mooie kans voor de aanwezige imagineers om een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief!

Breda, City of imagineers - Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.

Imagineering

Maarten Verhey, bestuurslid van Breda, City of imagineers, gaf na de presentatie van Peter uitleg over dit creatieve netwerk waar verbinden en verbeelding centraal staat. Imagineers beginnen waar de bekende weg eindigt. Om de sprong te wagen die om verbeelding vraagt. Wij kregen alvast een sneak preview van de nieuwe film van Breda, City of imagineers.

Markies van Bergen op Zoom - Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.

Netwerken met de Markies

Geen bijeenkomst zonder entertainment! Voor ‘Wij verleggen grenzen’ vonden wij de Markies van Bergen op Zoom bereid om het Markiezenhof even in te ruilen voor het podium van GRAZI om de netwerkrondes te begeleiden. En dat deed hij met verve! Daarna was er nog tijd om gezellig samen te borrelen.

Theater van de Rode Schoentjes - GRAZImedia.com

Samen met het team kijk ik terug op een mooie en inspirerende bijeenkomst waar de basis voor diverse samenwerkingen weer werden gelegd. Ik heb nu alweer bruisende ideeën voor een nieuwe bijeenkomst! Op naar de volgende!

Bijeenkomst City of Imagineers